Foredrag

Ikon med billede af en mikrofon omkredset af teksten Foredrag

Teknisk: Foredragene er billedforedrag med Power Point, der kan afvikles fra en projektor.

Varighed: Foredrag er som regel på 1 til 1,5 time. Der er tid til at stille spørgsmål efter foredraget.

Pris på foredrag. (Prisen er for op til 50 deltagere.)

Pris: 4000 kr.

For frivillige organisationer og almene foreninger: 2500 kr.

Henrettelser i København

Dødsstraf var engang retspraksis og henrettelser var pædagogisk opdragende, underholdende og tegn på civilisation.

I København har der været adskillige steder, man har henrettet forbrydere. Det findes endda i en besværgelse, nogle stadig siger: Amager Halshug.
I dette foredrag med billeder og kort, ser vi nærmere på hvor de steder var og hvilke typer henrettelser der er foregået disse steder.
Vi skal høre om kvalificeret dødsstraf, vippegalgen, det mobile skafot og hvorfor en finger fra en hængt tyv kan være guld værd. Det sidste har noget med magi at gøre og vi får også opskriften på at sælge sin sjæl til Fanden, hvilket også er blevet praktiseret ved henrettelsespladserne.

Henrettelser er også foregået i nyere tid, og dødsstraffen i Danmark har været en del af lovgivningen længere end man lige skulle tro.


Tordenskiold – fup og fakta

Et foredrag om søhelten Peter Wessel Tordenskiold, som alle synes at kende. Men mange af de kendteste historier er ikke helt sande. Til gengæld er de sande historier om den usædvanlige unge fyr fra Trondheim, endnu vildere og forunderlige. De er bare sjovt nok aldrig blevet kendte. Men virkeligheden overgår ofte fantasien – og det er tilfældet med historien om en af de mest berømte søhelte i den dansk-norske historie.

Få et underholdende og fascinerende indblik i en mærkværdig fortid og om en bemærkelsesværdig person.


Mordet i børnehjemmet

Hør om et af danmarkshistoriens mest besynderlige drabssager, som foregik på Østerbro.

Vilhelmine Møller var en moderne kvinde med stærke religiøse værdier. Hun kæmpede for kvinders valgret og var en kendt foredragsholder om moderne børneopdragelse.
I 1881 blev hun bestyrerinde på et børnehjem på Nygårdsvej. Samtidig kom en lille dreng i pleje, som hun fik et særligt forhold til.
Nogle år senere flyttede børnehjemmet til Strandvejen og her døde drengen under mystiske omstændigheder.
Vilhelmine brød sammen og tilstod – men hvem var hun egentlig?

Om Foredragsholderen:

Morten Lander Andersen er Cand.mag. i historie og religion og bor på Østerbro. Han er aktiv i det lokalhistoriske arbejde, hvor han som redaktør på Østerbro Lokalhistoriske Forening og Arkivs blad: 2100 Ø, skriver artikler om bydelens mange historier.

Han er også byvandrer og forfatter til flere guidebøger om det historiske København.