Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Det glemte slag – Svenskerne stormer Østervold 1659

februar 6, 2022 @ 11:00 - 13:00

kr50 – kr110

KØB BILLET

På denne byvandring går vi i den svenske hærs fodspor i angrebet på Københavns østre vold. Stormen på København natten mellem d. 10. og 11. februar 1659 bestod af flere angreb.

Hovedangrebet foregik ved Christiansborg og Christianshavn. Et skinangreb foregik lidt senere ved Nørreport og det sidste store angreb foregik ved Østerport. Dette angreb hører man ikke meget om i historiebøgerne, selvom det var dramatisk. En helt særlig kilde til slaget blev skrevet i 1663, men er først blevet udgivet i 2012! Bogen hedder “Leyers eller Beleyrings Dagverck” og  er skrevet af præsten Anders Mathiesen Hjørring, som var tilknyttet hospitalet Vartov, der i 1659 lå indenfor en skanse på det nuværende Triangelen på Østerbro. Det er denne øjenvidneberetning turen bl.a. bygger på. Den svenske hær havde base i Vartov skanse og om morgen d. 11. februar 1659 begyndte deres march mod Københavns Østerport. Hør historien der, hvor den foregik.

Vi begynder i den gamle Vartov skanse, som lå på det nuværende Trianglen og følger vejen langs Sortedamssøen, gennem Holmens kirkegård og ender på selve kamppladsen i Østre anlæg. Tilfældigvis er den eneste bevarede bastion fra den gamle vold, det sted hvor slaget stod. Børn og raske sjæle kan løbe storm på voldanlægget. For de mindre mobile er der andre veje op til toppen af bastionen, hvor turen ender med

den dramatiske slutning og hvilke konsekvenser slaget havde for Danmark.

Børn og barnlige sjæle får et bevis for at have stormet volden, men kun hvis de overlever.

 

 

Detaljer

Dato:
februar 6, 2022
Tidspunkt:
11:00 - 13:00
Pris:
kr50 – kr110

Arrangører

Oplev Historien
Byvandring.nu

Sted

Trianglen
Trianglen 1
København Ø, Denmark
+ Google Maps
%d bloggers like this: